Tarta cu nuci si magiun de prune

de Ksenya in Prajituri, 7 Dec 2014 | 2176 vizualizari

 

M-am tot gandit demult sa incerc combinatia asta ,iata ca i-a venit sorocul. A iesit o tarta rapida , parfumata si buuuna! Eu zic sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 150 grame unt rece
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar sau 150 g daca magiunul e cu zahar
  • 1 varf cuti sare
  • pentru umplutura
  • un borcan magiun prune fara zahar (eu am facut fara zahar)
  • 300 g nuci macinate mediu
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si magiun de prune:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.


Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.


Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de tarta ,intindem umplutura pe toata suprafata.Din coca ramasa pregatim grilajul. Montam peste umplutura ca in imagine si dam la cuptor pentru 30 min. Scoatem tarta din cuptor si lasam sa raceasca ,pudram cu zahar pudra.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Daca magiunul este fara zahar ,atunci adaugati mai mult zahar in coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

08.12.2014, 09:01

anca_rm 1

08.12.2014, 14:32

Rocsi 1

08.12.2014, 21:34

O tarta buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secuiasca