Tarta cu nuci si magiun de prune

de Ksenya in Prajituri, 7 Dec 2014 | 3563 vizualizari

 

M-am tot gandit demult sa incerc combinatia asta ,iata ca i-a venit sorocul. A iesit o tarta rapida , parfumata si buuuna! Eu zic sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 150 grame unt rece
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar sau 150 g daca magiunul e cu zahar
  • 1 varf cuti sare
  • pentru umplutura
  • un borcan magiun prune fara zahar (eu am facut fara zahar)
  • 300 g nuci macinate mediu
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si magiun de prune:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.


Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.


Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de tarta ,intindem umplutura pe toata suprafata.Din coca ramasa pregatim grilajul. Montam peste umplutura ca in imagine si dam la cuptor pentru 30 min. Scoatem tarta din cuptor si lasam sa raceasca ,pudram cu zahar pudra.


Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca magiunul este fara zahar ,atunci adaugati mai mult zahar in coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

08.12.2014, 09:01

anca_rm 1

08.12.2014, 14:32

Rocsi 1

08.12.2014, 21:34

O tarta buna!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem