Tarta cu nuci si magiun de prune

de Ksenya in Prajituri, 7 Dec 2014 | 5061 vizualizari

 

M-am tot gandit demult sa incerc combinatia asta ,iata ca i-a venit sorocul. A iesit o tarta rapida , parfumata si buuuna! Eu zic sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 150 grame unt rece
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar sau 150 g daca magiunul e cu zahar
  • 1 varf cuti sare
  • pentru umplutura
  • un borcan magiun prune fara zahar (eu am facut fara zahar)
  • 300 g nuci macinate mediu
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si magiun de prune:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.

Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.

Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de tarta ,intindem umplutura pe toata suprafata.Din coca ramasa pregatim grilajul. Montam peste umplutura ca in imagine si dam la cuptor pentru 30 min. Scoatem tarta  din cuptor si lasam sa raceasca ,pudram cu zahar pudra.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Daca magiunul este fara zahar ,atunci adaugati mai mult zahar in coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici