Tarta cu pere caramelizate

de Panacris in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3103 vizualizari

 

O prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • zahar 5 linguri,
  • faina alba de grau 5 linguri,
  • esenta de butter/vanilie 1 fiola,
  • sare iodata 1 praf,
  • Pentru caramel:
  • pere 4 bucati,
  • zahar 200 g.,
  • unt sau margarina 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere caramelizate:

Albusurile se bat energic cu zaharul si praful de sare. Apoi se adauga esenta de butter/vanilie si galbenusurile, rand pe rand, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecandu/se usor.


Zaharul ptr caramel se pune pe foc, cand s/a lichefiat se adauga untul sau margarina, amestecandu/se bine, pana se incorporeaza in caramel. Intr/o forma de guguluf se aseaza perele curatate si taiate felii, se toarna caramelul fierbinte, apoi se toarna aluatul. Se introduce forma la cuptorul preincins, cca. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se acopera cu platoul pe care va fi servita si se rastoarna, astfel ca partea cu perele caramelizate sa fie deasupra. Se lasa forma pe ea pana se scurge tot sosul caramel format in timpul coacerii. Se serveste rece pudrata cu zahar vanilinat sau cu frisca dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

25.05.2012, 07:28

Multumesc pentru aprecieri!

cocolina 1

25.05.2012, 21:25

ce buna ma servesc si eu cu una

Mitinita 1

30.10.2013, 20:06

oh,ce-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere