Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine

de Brindusa in Prajituri, 3 Ian 2010 | 7504 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ceva cald pentru zilele reci.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1/4 kg branza de vaci dulce si cat mai grasa (!)
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 30 g zahar
  • 1/2 lingurita bicarboanat de sodiu
  • coaja de lamaie, vanilie dupa gust
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor Pune toate ingredientele (fara ulei) intr-un castron si amesteca bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cam 2 minute). Compozitia trebuie sa aibe consistenta si sa-si pastreze forma, dar sa nu fie foarte tare. Daca e prea moale, poti sa mai pui putina faina.


Din compozitie formeaza niste bile mai mari. Pune degetul aratator in centrul unei bile si roteste-l, asfel incat sa se formeze o gaura.


Incinge uleiul (o cantitate mai mare), da flacara la mediu si prajeste papanasii pana cand devin aurii pe ambele parti.


Serveste papanasii fierbinti cu smantana si dulceata (de visine sau ce ai prin casa).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

11.04.2010, 12:10

Corina, ma bucur ca ti-au iesit

livirys 1

22.04.2011, 20:35

am facut si eu si erau coca la mijloc
(reteta asemanatoare), nu stiu unde gresesc.

Brindusa 1

23.04.2011, 21:03

Poate ii faci foarte mari si nu au timp sa se patrunda pana in mijloc. Sau folosesti o cantitate mica de ulei la prajit si atunci se fac maronii inainte de a se patrunde. Sper ca te-am ajutat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si Fanta