Tartă cu piept de pui şi caşcaval

de diaconta in Pui, 24 Iun 2012 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:

  • 500 gr faina
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui
  • 2 fire ceapa verde
  • Un morcov
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri faina
  • 200 gr cascaval Delaco
  • Sunca taraneasca de casa(5 felii)
  • Sare,piper
  • Marar si patrunje verde
  • Ulei
  • Un galbenus de ou+lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piept de pui şi caşcaval:

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora,timp in care pregatim umplutura.

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l condimentam.

Morcovul si ceapa le taiem rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim ceapa si morcovii.Adaugam apoi pieptul de pui .Lasam pana se rumeneste putin.Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul.Lasam amestecul sa se raceasca.

Mixam ouale,adaugam smantana si apoi faina.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

In compozitia de oua,punem cascavalul,pieptul de pui racit,verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pastram putin aluat si pentru formele de deasupra.

Iubesc aluatul asta,se lucreaza atat de usor.

Punem umplutura peste foaie.

Din aluatul ramas ,am croit niste „volanaşe” si niste fâşii le-am impletit cu feliile de sunca.

Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Verificati cand este coapta foaia de tarta.

Umplutura s-ar putea sa fie mai moale,dar e din cauza cascavalului.Se va închega dupa ce se raceste.

Preferabil se consuma rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piept de pui şi caşcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

26.06.2012, 08:47

Padre imbranciti de pasiunea noastra,ma calcam in strachini si uitam de post.
Macar ca facem si retete de post bune.
Doar ca de-o vreme,toata lumea se straduieste sa faca si mancarea de post cat mai apetisanta si diversificata.Au aparut chiar foarte multe dulciuri de post.
Nu prea sunt eu de acord cu asta,postul alimentar la fel ca si cel spiritual,ar trebui sa fie si cumpatare si simplitate.
Ma gandesc cu ce sa te"astept" dupa post

dorin 1

01.07.2012, 23:27

foarte buna daca e cu piept.........

diaconta 1

02.07.2012, 09:45

Dorin,bune pulpele,bun pieptul ) bine ca nu esti pretentios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci