Saramura de pui

de Criss in Pui, 11 Apr 2016 | 2434 vizualizari

 

Saramura de pui este un fel de mancare de provenienta olteneasca, nu se pregateste in ardeal, dar noua ne place foarte tare mai ales usor picanta. De fapt saramura se face iute de-a binelea, dar eu o prefer doar picanta. E o reteta simpla, dar necesita ceva timp pentru ca legumele trebuie coapte si curatate inainte de a fi gatite, dar rezultatul e pe masura asteptarilor.

 

INGREDIENTE

  • (4 portii)
  • -4 pulpe de pui dezosate
  • -1 ceapa mica
  • -3 ardei kapia
  • -3 rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ardei iute
  • -o legatura mica patrunjel
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Pentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie grill pulpa dezosata se prajeste mai bine.

Asadar, carnea se pune pe gratar sau in tigaia grill si se prajeste pe ambele parti.

Legumele (ardeii, rosiile si ardeiul iute) se coc pe o plita apoi se curata de coaja si se toaca marunt.

Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu putin ulei.


Se toarna apa si in momentul in care incepe sa fiarba, se adauga legumele tocate marunt. Se fierbe saramura 10 minute, apoi se adauga sare, piper si usturoi zdrobit si se pun feliile de carne prajita. Se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se pune patrunjelul tocat, se stinge focul si se lasa cratita acoperita 30 minute. Se serveste cu mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

jolygina 1

14.04.2016, 13:28

mihaelar63 1

10.12.2016, 16:25

Si eu am in plan asa ceva !!!Bun-bun

Criss 1

11.12.2016, 05:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui