Tarta cu piersici si afine

de T I M E A in Prajituri, 23 Iul 2012 | 6940 vizualizari

 

De curand am facut o noua achizitie :), o tava de tarta din ceramica pe care mi-o doream de mult timp pentru a face delicioasele tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina Rama
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 4 linguri apa rece
  • coaja de lamaie
  • 400 gr faina

Pentru umplutura

  • 1 kg piersici
  • 50 ml sirop de afine
  • 50 gr afine
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si afine:

Spalam piersicile, la taiem cubulete, punem zaharul peste ele si le lasam sa stea asa pana pregatim aluatul.

Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus, pe care il punem apoi la frigider in folie alimentara timp de o ora.

Dupa o ora luam aluatul si il impartim in doua bucati, o bucata mai mare pt foaia de jos si o bucata mai mica pentru grilaj.

Intindem foaia si o asezam pe fundul tavii si pe margini, intepam cu o furculita si dam la cuptor timp de 10-15 minute la 170 grade.

Piersicile care au stat cu zahar si si-au lasat si suc, le punem pe foc si le lasam sa fiarba. ( piersicile mele au fost foarte tari si a trebui sa le las la fiert in jur de 20 min, insa in mod normal nu trebuie mai mult de 5 minute). Cand piersicile sunt moi adaugam amidonul dizolvat in siropul de afine si mai lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa.

Scoatem aluatul din cuptor si turnam peste el umplutura de piersici.

Asezam afinele peste piersici.

Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam fasii si formam grilajul.

Dam la cuptor la foc mic timp de 30-40 min, grilajul de deasupra trebuie sa fie rumenit frumos.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.

Sa aveti pofta, ca eu am avut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

T I M E A 1

23.07.2012, 22:43

Lia - multumesc

La Ancuta 1

24.07.2012, 09:03

daca faci pentru Medi, inseamna ca faci si pentru mine

T I M E A 1

24.07.2012, 11:12

Ancuta repede ai vazut ! Fac pentru toata lumea na

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert New York cheesecake cu afine