Tarta cu piersici si afine

de T I M E A in Prajituri, 23 Iul 2012 | 4191 vizualizari

 

De curand am facut o noua achizitie :), o tava de tarta din ceramica pe care mi-o doream de mult timp pentru a face delicioasele tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina Rama
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 4 linguri apa rece
  • coaja de lamaie
  • 400 gr faina

Pentru umplutura

  • 1 kg piersici
  • 50 ml sirop de afine
  • 50 gr afine
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si afine:

Spalam piersicile, la taiem cubulete, punem zaharul peste ele si le lasam sa stea asa pana pregatim aluatul.


Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus, pe care il punem apoi la frigider in folie alimentara timp de o ora.


Dupa o ora luam aluatul si il impartim in doua bucati, o bucata mai mare pt foaia de jos si o bucata mai mica pentru grilaj.


Intindem foaia si o asezam pe fundul tavii si pe margini, intepam cu o furculita si dam la cuptor timp de 10-15 minute la 170 grade.


Piersicile care au stat cu zahar si si-au lasat si suc, le punem pe foc si le lasam sa fiarba. ( piersicile mele au fost foarte tari si a trebui sa le las la fiert in jur de 20 min, insa in mod normal nu trebuie mai mult de 5 minute). Cand piersicile sunt moi adaugam amidonul dizolvat in siropul de afine si mai lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa.


Scoatem aluatul din cuptor si turnam peste el umplutura de piersici.


Asezam afinele peste piersici.


Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam fasii si formam grilajul.


Dam la cuptor la foc mic timp de 30-40 min, grilajul de deasupra trebuie sa fie rumenit frumos.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.


Sa aveti pofta, ca eu am avut :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

T I M E A 1

23.07.2012, 22:43

Lia - multumesc

La Ancuta 1

24.07.2012, 09:03

daca faci pentru Medi, inseamna ca faci si pentru mine

T I M E A 1

24.07.2012, 11:12

Ancuta repede ai vazut ! Fac pentru toata lumea na

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici