Tarta cu piersici si caise

de T I M E A in Prajituri, 3 Iul 2013 | 2907 vizualizari

 

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 220 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 portocala
  • Umplutura:
  • 350 gr piersici
  • 150 gr caise
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cu varf amidon
  • o lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si caise:

Pregatim intai aluatul:


- frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala


- adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.


Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.


Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.


Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.


Umplutura:


- spalam bine fructele


- daca sunt coapte bine se pot curata


- taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc


- lasam sa fiarba pana se inmoaie bine fructele si se topeste zaharul


- adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam peste jeleul de fructe


- lasam pe foc amestecand pana se ingroasa.


Turnam compozitia peste aluat si nivelam cu o lingura.


Presaram deasupra scortisoara.


Aluatul pus deoparte il intindem pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma inimioare.


Asezam inimioarele de jur imprejur pe toata suprafata tartei.


Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos deasupra.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi coaja si zeama de lamaie in loc de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

T I M E A 1

07.07.2013, 15:52

babi5 1

21.08.2013, 21:13

simsim82 1

18.02.2014, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici