Tartă cu piersici şi zmeură

de botcrina in Prajituri, 17 Aug 2014 | 4366 vizualizari

 

Această retetă am făcut-o cu ceva timp în urmă, dar nu am avut timp să o postez, a fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
  • 1 vf. de cuţit scorţişoară
  • 1 linguriţă unt pt. uns tava
  • 4 piersici potrivite
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piersici şi zmeură:

Mixăm untul până devine moale.

Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.

Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Ungem tava cu unt.

Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.

Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.

Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.

Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.

Deasupra presărăm scorţişoară.

Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.

Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura