Ravani

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 10645 vizualizari

 

Ravani sau revani este un alt desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce,lipicioasa ,scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie. Ca si la galaktoboureko, ingredientul principal este faina de gris, foarte des intalnita in deserturile grecesti. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie se pot adauga nuci, migdale, fistic,fulgi de nuca de cocos, scortisoara. Se poate servi cu diverse creme, frisca sau chiar ciocolata.
Nu este dificil de preparat si poate fi un dulce surprinzator pentru sfarsitul oricarei mese.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri gris,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt, 
  • 6 linguri ulei- sau unt topit,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 4 linguri iaurt,
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 3 cesti zahar,
  • 2 cesti apa,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  •  1 ceasca zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt.

Peste albusuri se adauga iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa . Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin. Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit. Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate iar prajitura se va umfla vizibil.


Ravani este foarte buna servita rece ,cu toping de ciocolata -in cazul de față.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Julie 1

20.03.2011, 16:03

Incercati reteta, sigur va veti indragosti de ea!

adry88 1

13.05.2011, 15:49

un deliciu

elena1988 1

30.05.2011, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu miere si crema de gris