Desert tarta cu mere

de oanapl in Prajituri, 17 Noi 2017 | 2945 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă și m-am gândit să v-o împărtășesc deoarece este gustoasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 14 mere
  • 100 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii.

Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de marimea tavii) pentru a le pune deasupra, iar restul le dai pe razatoare, dupa care le storci cu mana. Adaugi peste ele zaharul si scortisoara, iar apoi le pui peste aluatul din forma si deasupra presari grisul. Merele ramase le tai in doua, scoti cotorul, apoi crestezi in felii (dar nu pana jos) si le asezi peste merele rase din forma.

Introduci forma in cuptorul preincalzit, pana cand merele s-au inmuiat bine si s-au rumenit. Dupa ce scoti tava din cuptor, presari scortisoara peste mere (sau puteti presara inainte de a introduce tarta in cuptor).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere