Prajitura Figaro

de T I M E A in Prajituri, 6 Mai 2012 | 2146 vizualizari

 

o prajitura perfecta pentru iubitorii de nuca

 

INGREDIENTE

Pt aluat: 

  • 2 oua 
  • 150 gr margarina 
  • 100 gr zahar 
  • 250 gr faina 
  • 1 praf de copt 
  • pt uns aluatul:
  • un borcan mic de gem de capsuni

umplutura: 

  • 2 oua 
  • 100 gr zahar 
  • 200 gr nuca macinata 
  • 1 lamaie (coaja si suc) 
  • putem pune si coaja de portocala 
  • 1 esenta de rom 
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.


Peste aluat intindem dulceata.


Si peste dulceata turnam umplutura de nuci obtinuta astfel: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute, adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, sucul de lamaie si nuca macinata. Omogenizam bine si turnam peste prajitura.


Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.


Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava si presaram zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

aziz 1

07.05.2012, 17:12

yammmm

T I M E A 1

07.05.2012, 19:06

si mama o facea pe vremuri apoi nu am mai mancat cativa ani buni si acum o fac eu din nou ca imi place mult

mamaieelena 1

08.05.2012, 00:01

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si piersici