Tartă cu piersici şi zmeură

de botcrina in Prajituri, 17 Aug 2014 | 1235 vizualizari

 

Această retetă am făcut-o cu ceva timp în urmă, dar nu am avut timp să o postez, a fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
  • 1 vf. de cuţit scorţişoară
  • 1 linguriţă unt pt. uns tava
  • 4 piersici potrivite
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piersici şi zmeură:

Mixăm untul până devine moale.


Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.


Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.


Frământăm până obţinem un aluat potrivit.


Ungem tava cu unt.


Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.


Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.


Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.


Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.


Deasupra presărăm scorţişoară.


Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.


Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Pushaa 1

17.08.2014, 21:21

reisnaor_2006 1

18.08.2014, 10:52

ce bine arata

Rocsi 1

18.08.2014, 11:34

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici