Tarta cu portocale si ananas

de Laly in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 2430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT DE TARTA:  
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • 50-100 ml apa (cata este nevoie sa iasa un aluat tare)
  • CREMA:
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • DECOR:
  • 1-2 portocale
  • 1 compot de ananas rondele
  • 1 plic tort jelee transparent
  • 100 ml zeama de la compot
  • 2 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale si ananas:

ALUAT:

Untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit

CREMA:

Se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca.Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele.Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase.Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut.Se da deoparte si se lasa la racit,acoperita cu o folie alimentara,pentru a nu se forma crusta.Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta.Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.

Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot.Se toarna deasupra tartei.Se da la rece cel putin o ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu portocale si ananas-0
Tarta cu portocale si ananas-1
Tarta cu portocale si ananas-2
Tarta cu portocale si ananas-3

COMENTARII (17)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

13.12.2011, 13:00

frumos mai arata.....

Laly

Laly 1

13.12.2011, 13:33

Medi,sarumana

Maria68

Maria68 1

17.12.2011, 15:57

Deosebita super prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!