Tarta cu porumb dulce si rosii cherry

de Retete_Haplea in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 2644 vizualizari

 

Mă simt ca Cristofor Columb
Când anunț victorios:
Am descoperit tarta cu porumb!
Un “tărâm” foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr unt,
  • 250 gr faina,
  • 1 praf de sare,
  • 2-3 linguri de apa;
  • Umplutura:
  • 200 gr porumb dulce,
  • 150 gr cascaval,
  • 4 oua,
  • 3 linguri de smantana grasa,
  • 100 ml smantana dulce,
  • masline fara samburi,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc uscat,
  • tarhon uscat,
  • un praf de boia dulce,
  • 5 -6 rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu porumb dulce si rosii cherry:

 Amestecam intr-un bol faina cu untul la temperatura camerei si adaugam apa pana obtinem o coca

 Lasam la frigider pentru 40 minute.

 Intr-un bol amestecam ouale cu smantana si condimentele, apoi adaugam porumbul dulce, maslinele si jumatate din cantitatea de cascaval

 Dupa cele 40 minute scoatem aluatul si il intindem uniform intr-un vas termorezistent uns cu unt (diametrul 26 cm) . Intepam aluatul cu o furculita, ca sa nu se umfle

 Adaugam amestecul de oua peste acest aluat

 Plasam rosiile cherry

 Bagam la cuptor pentru 30 minute la 190 grade, apoi presaram restul de cascaval si bagam inapoi in cuptor , pana se topeste cascavalul si se rumeneste deasupra.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu porumb dulce si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita