Tarta cu porumb dulce si rosii cherry

de Retete_Haplea in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 648 vizualizari

 

Mă simt ca Cristofor Columb
Când anunț victorios:
Am descoperit tarta cu porumb!
Un “tărâm” foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr unt,
  • 250 gr faina,
  • 1 praf de sare,
  • 2-3 linguri de apa;
  • Umplutura:
  • 200 gr porumb dulce,
  • 150 gr cascaval,
  • 4 oua,
  • 3 linguri de smantana grasa,
  • 100 ml smantana dulce,
  • masline fara samburi,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc uscat,
  • tarhon uscat,
  • un praf de boia dulce,
  • 5 -6 rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu porumb dulce si rosii cherry:

Amestecam intr-un bol faina cu untul la temperatura camerei si adaugam apa pana obtinem o coca


Lasam la frigider pentru 40 minute.


Intr-un bol amestecam ouale cu smantana si condimentele, apoi adaugam porumbul dulce, maslinele si jumatate din cantitatea de cascaval


Dupa cele 40 minute scoatem aluatul si il intindem uniform intr-un vas termorezistent uns cu unt (diametrul 26 cm) . Intepam aluatul cu o furculita, ca sa nu se umfle


Adaugam amestecul de oua peste acest aluat


Plasam rosiile cherry


Bagam la cuptor pentru 30 minute la 190 grade, apoi presaram restul de cascaval si bagam inapoi in cuptor , pana se topeste cascavalul si se rumeneste deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu porumb dulce si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

06.05.2015, 13:11

Sim0na 1

08.05.2015, 08:59

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti