Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2015 | 9038 vizualizari

 

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...” Așa spune Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. No, am trișat un pic cu aluatul, am folosit foietaj de la LIDL, tare fain pe de altă parte;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g
  • Pentru umplutură:
  • Praz partea albă cca. 300 g,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ciuperci 1 borcan marca SunFood,
  • Măsline verzi umplute cu anșoa de la LIDL ½ conservă,
  • Piept de pui afumat 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Smântână 200 ml,
  • Nucșoară 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cașcaval afumat Delaco 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.

 Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit de noul ajutor din casa Zmeilor, @SaladChef. De asemnea s-au mărunțit cu ajutorul lui: ciupercile, măslinele umplute cu anșoa și pastrama de pui afumată. Toate ingredientele mărunțite se călesc în ulei de măsline, fără apă de data aceasta, se asezonează doar cu piper, sarea nu e necesară, deoarece măslinele sunt destul de sărate. Între timp ouăle se bat energic cu smântâna.

De data asta am încercat un truc vizualizat, undeva cândva pe net:d în ideea, că fetele sau băieții de la cămin, n-au tel sau nu știu să bată ouă cu furculița:d Așa că am pus ouăle într-un borcan, l-am înfiletat și l-am scuturat, după ce s-au bătut ouăle, am adăugat smântâna, nucșoara rasă, am înșurubat și am trecut din nou la scuturat, cum fac barmanii din Centrul Vechi;)

Aluatul de foietaj dezgețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și nucșoară, cașcaval ras și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade. Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac