Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2015 | 3633 vizualizari

 

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...” Așa spune Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. No, am trișat un pic cu aluatul, am folosit foietaj de la LIDL, tare fain pe de altă parte;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g
  • Pentru umplutură:
  • Praz partea albă cca. 300 g,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ciuperci 1 borcan marca SunFood,
  • Măsline verzi umplute cu anșoa de la LIDL ½ conservă,
  • Piept de pui afumat 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Smântână 200 ml,
  • Nucșoară 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cașcaval afumat Delaco 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.


Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit de noul ajutor din casa Zmeilor, @SaladChef. De asemnea s-au mărunțit cu ajutorul lui: ciupercile, măslinele umplute cu anșoa și pastrama de pui afumată. Toate ingredientele mărunțite se călesc în ulei de măsline, fără apă de data aceasta, se asezonează doar cu piper, sarea nu e necesară, deoarece măslinele sunt destul de sărate. Între timp ouăle se bat energic cu smântâna.


De data asta am încercat un truc vizualizat, undeva cândva pe net:d în ideea, că fetele sau băieții de la cămin, n-au tel sau nu știu să bată ouă cu furculița:d Așa că am pus ouăle într-un borcan, l-am înfiletat și l-am scuturat, după ce s-au bătut ouăle, am adăugat smântâna, nucșoara rasă, am înșurubat și am trecut din nou la scuturat, cum fac barmanii din Centrul Vechi;)


Aluatul de foietaj dezgețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și nucșoară, cașcaval ras și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade. Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

04.05.2015, 20:13

Arata senzational!

geoline 1

06.05.2015, 13:40

yamyyyyy

Xandrinne 1

18.08.2015, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spanac