Tarta cu praz si branza feta

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 5 frunze proaspete de salvie, tocate marunt
  • ¼ lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 1 tija praz, taiata rondele
  • 4 rosii, foliate
  • 200 gr branza feta,sfaramitata
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si branza feta:

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2.Pentru aluat, bate untul cu ouale, sarea, salvia si praful de copt apoi incorporeaza faina. Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi pune-l intr-o tava de tarta. Da aluatul la rece 5 minute.

3.Aseaza apoi prazul rosiile si branza in urmatorul mod : pui rondele de praz apoi felii de rosii iar apoi bucatele de branza feta iar apoi repeata aceasta procedura pana se termina legumele si branza. Bate ouale cu laptele, sare(se pune putina deoacere branza feta este sarata) si piper. Se toarna amestecaul cu ou peste legume si branza si se da la copt 60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu spanac