Tarta cu prune

de ionela2682 in Prajituri, 6 Oct 2010 | 5443 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul prunelor cum sa le folosesc decat intr-o tarta...!

 

INGREDIENTE

  • 1 masura iaurt,
  • 2 masuri untura,
  • 1 ou,
  • drojdie cat o nuca,
  • sare,
  • faina cat cuprinde,
  • 3-4 lg de zahar,
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare


-se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi


-dupa ce am acoperit toata tarta cu prune presaram zahar ( cantitatea de zahar este in functie de cat de dulce dorim sa ne iasa tarta)


-formam niste snurulete din aluat si le repartizam pe intreaga tarta


-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,iar cand s-a racit pudram cu zahar


P.S:am folosit drept masura 1 pahar de 150 ml pentru o tava de tarta de 26 cm.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:30

super buna trebuie sa fie 5f

La Ancuta 1

07.10.2010, 11:41

vreau si eu o bucatica

Corinuta 1

07.10.2010, 13:07

yamii! 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune