Tarta cu prune

de maria_claudia in Dulciuri, 31 Oct 2010 | 1654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  4 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr faina,
  • 200 gr unt,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • coaja de lamaie rasa si zahar vanilat.
  • 500 gr de prune,
  • 1 pachet puding cu gust de vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 galbenus de ou,
  • 2 linguri de unt.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

pregatim blatul: mixam ouale impreuna cu zaharul si untul, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom , apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava ptr tarta care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Prunele spalate si curatate de samburi se trec putin prin faina si se aseaza in tava peste compozitie. Se introduce in cuptorul incins ptr 35-40min.


Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic.Cand este aproape gata adaugam galbenusul de ou amestecand energic si untul si se lasa la racit. Ornam tarta cu budinca dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.11.2010, 10:46

imi placeeee

vanilla 1

02.11.2010, 12:35

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:09

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura eclair