Cornuri dospite a la Gaby

de Panacris in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 1943 vizualizari

 

De când le-am văzut la Gaby, am spus musai să fac și eu pentru zmeii mei ;) Vă asigur că s-au mâncat pe nerăsuflate, au ieșit cca. 3 tăvi;) Nu am ajuns să le număr :D Abia am reușit să fac o umilă poză pentru prezentarea finală ;) Azi nu, dar mâine sigur mai fac o porție ;) Spor la treabă și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • făină albă de grâu 700 g.
  • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 300 g,
  • ulei de arahide 30 ml,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • sare iodată 20 g,
  • drojdie uscată 2 lingurițe,
  • lapte călduț 250-300 ml,
  • ou 1 bucată,
  • Pentru umplutură:
  • dulceață de nuci verzi cca. 50 g,
  • nucă de cocos rasă cca. 50 g,
  • ciocolată neagră cca. 100 g,
  • dulceață de vișine cca. 50 g.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite a la Gaby:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.


Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată sau o linguriță de dulceață și se presară puțină nucă de cocos. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se ung cu puțină apă. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.


Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

15.09.2013, 09:01

Corina, nu prea am respectat rețeta, pas cu pas, doar la elementele principale

gaby_duceag 1

15.09.2013, 20:54

pai inafara de faptul ca e dospit la cald, nu vad diferenta
de umplut...le umpleti cu ce doriti

diaconta 1

16.09.2013, 15:55

si eu mi-am adus aminte de o reteta cu branza in aluat dupa ce am vazut cornurile Gabitei,asa ca am prestat si eu ceva foarte faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!