Tarta cu prune

de AnyCostescu in Prajituri, 25 Aug 2012 | 1189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • apa
  • sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Se cerne faina pe masa de lucru. Se face loc la mijloc, se pune untul inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si apa (cantitatea variaza in functie de calitatea fainii). Se framanta repede, ca aluatul sa nu devina elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servetel si se tine 2 ore la frigider. Poate fi lasat si de seara pana dimineata.


Dupa aceste 2 ore se scoate aluatul si se imparte in 2. Se intinde o bucata si se pune in forma. Se pun prunele deasupra. Eu am avut prune la borcan si am pus si o mana pe pesmet deasupra prunelor pt ca erau cam zemoase, dar daca folositi prune proaspete nu e nevoie. Apoi se intinde si cealalta bucata de aluat si se pune deasupra. Se da la cuptor cam 30 minute. Mai bine ii faceti testul cu scobitoarea.


Sa aveti pofta:D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

AnyCostescu 1

26.08.2012, 09:12

prunele au fost puse cu zahar si sterilizate..si au fost destul de dulci.dar pt aluatul de tarta fiecare isi face propria reteta dak vreti mai dulce mai puneti zahar..eu zic ca e ok asa.

Lau 1

26.08.2012, 15:33

place

Andreea Caroline 1

26.08.2012, 21:03

vad ca prunele sint la mare folosinta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08