Tarta cu prune

de AnyCostescu in Prajituri, 25 Aug 2012 | 1365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • apa
  • sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Se cerne faina pe masa de lucru. Se face loc la mijloc, se pune untul inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si apa (cantitatea variaza in functie de calitatea fainii). Se framanta repede, ca aluatul sa nu devina elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servetel si se tine 2 ore la frigider. Poate fi lasat si de seara pana dimineata.


Dupa aceste 2 ore se scoate aluatul si se imparte in 2. Se intinde o bucata si se pune in forma. Se pun prunele deasupra. Eu am avut prune la borcan si am pus si o mana pe pesmet deasupra prunelor pt ca erau cam zemoase, dar daca folositi prune proaspete nu e nevoie. Apoi se intinde si cealalta bucata de aluat si se pune deasupra. Se da la cuptor cam 30 minute. Mai bine ii faceti testul cu scobitoarea.


Sa aveti pofta:D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

AnyCostescu 1

26.08.2012, 09:12

prunele au fost puse cu zahar si sterilizate..si au fost destul de dulci.dar pt aluatul de tarta fiecare isi face propria reteta dak vreti mai dulce mai puneti zahar..eu zic ca e ok asa.

Lau 1

26.08.2012, 15:33

place

Andreea Caroline 1

26.08.2012, 21:03

vad ca prunele sint la mare folosinta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune