Chec cu nuca (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 23 Noi 2013 | 10117 vizualizari

 

reteta lui MotanLaOale putin modificata....

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 100 gr. miez de nuca
  • 30 gr. cereale (bilute cu cacao)
  • 50 ml ulei
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (din albusuri):

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul.


Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana incorporam toata faina.


Ungem tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina.


Adaugam 3/4 din cantinatea de aluat. Asezam un strat consistent de samburi de nuca si bobite/bilute (cereale) de cacao, peste care adagam si aluatul ramas.


Presaram bilute colorate de zahar si alt strat de samburi de nuca,apoi dam tava la copt pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos.


lasam checul in tava pana se raceste, il scoatem apoi din tava, taiem felii si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

24.11.2013, 19:20

Intotdeauna mi-a placut checul din albusuri! arata frumos!

diaconta 1

25.11.2013, 18:39

Parca-i pictat foarte mult imi place

leantza_tudor 1

15.01.2014, 22:44

super ,tocmai ce l am facut !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale