Chec cu nuca (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 23 Noi 2013 | 11278 vizualizari

 

reteta lui MotanLaOale putin modificata....

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 100 gr. miez de nuca
  • 30 gr. cereale (bilute cu cacao)
  • 50 ml ulei
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (din albusuri):

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul.


Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana incorporam toata faina.


Ungem tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina.


Adaugam 3/4 din cantinatea de aluat. Asezam un strat consistent de samburi de nuca si bobite/bilute (cereale) de cacao, peste care adagam si aluatul ramas.


Presaram bilute colorate de zahar si alt strat de samburi de nuca,apoi dam tava la copt pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos.


lasam checul in tava pana se raceste, il scoatem apoi din tava, taiem felii si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

24.11.2013, 19:20

Intotdeauna mi-a placut checul din albusuri! arata frumos!

diaconta 1

25.11.2013, 18:39

Parca-i pictat foarte mult imi place

leantza_tudor 1

15.01.2014, 22:44

super ,tocmai ce l am facut !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu nuca de cocos si cacao