Tarta cu prune

de maisondenisse in Prajituri, 28 Oct 2015 | 1304 vizualizari

 

O tarta delicioasa, pe care iubitorii de fructe o vor adora. Se poate servi atat calda, cat si rece

 

INGREDIENTE

Blat

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 varf de sare
  • 4-5 linguri de apa
  • 1 ou pentru uns

Umplutura

  • 700 g prune
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:



Blat:


Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 30 minute.


Se scoate aluatul din frigider, se opreste putin pentru decor, iar restul se intinde intr-o foaie subtire de 4-5 mm.


Foaia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga la cuptorul incalzit pentru 15 minute. Blatul se scoate de la cuptorul peste care se pun 2-3 linguri de gris rase pentru a absorbi umezeala de la prune.


Umplutura:


Prunele se spala, se scot samburii si se taie in 3-4 felii. Prunele taiate impreuna cu zaharul se lasa pe foc si se mesteca din cand in cand . Amidonul se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de apa si se toarna peste prune. Amestecul se fierbe pana incepe sa se ingroase.


Compozitia se toarna peste blatul racit, apoi se face un grilaj din aluatul oprit deoparte. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.


Dupa ce se scoate din cuptor se acopera 15 minute cu o folie pentru a nu se intari aluatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.10.2015, 18:44

Ador aceasta tarta!

MotanLaOale 1

29.10.2015, 08:38

miki_a 1

29.10.2015, 09:03

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune