Tarta cu prune

de maisondenisse in Prajituri, 28 Oct 2015 | 1184 vizualizari

 

O tarta delicioasa, pe care iubitorii de fructe o vor adora. Se poate servi atat calda, cat si rece

 

INGREDIENTE

Blat

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 varf de sare
  • 4-5 linguri de apa
  • 1 ou pentru uns

Umplutura

  • 700 g prune
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:



Blat:


Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 30 minute.


Se scoate aluatul din frigider, se opreste putin pentru decor, iar restul se intinde intr-o foaie subtire de 4-5 mm.


Foaia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga la cuptorul incalzit pentru 15 minute. Blatul se scoate de la cuptorul peste care se pun 2-3 linguri de gris rase pentru a absorbi umezeala de la prune.


Umplutura:


Prunele se spala, se scot samburii si se taie in 3-4 felii. Prunele taiate impreuna cu zaharul se lasa pe foc si se mesteca din cand in cand . Amidonul se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de apa si se toarna peste prune. Amestecul se fierbe pana incepe sa se ingroase.


Compozitia se toarna peste blatul racit, apoi se face un grilaj din aluatul oprit deoparte. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.


Dupa ce se scoate din cuptor se acopera 15 minute cu o folie pentru a nu se intari aluatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.10.2015, 18:44

Ador aceasta tarta!

MotanLaOale 1

29.10.2015, 08:38

miki_a 1

29.10.2015, 09:03

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble