Tartă cu prune

de diaconta in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 2753 vizualizari

 

Pentru că am găsit la piaţă prune dulci şi dolofane,am zis să fac o tartă simplă şi fără prea multe calorii (mă amagesc,desigur).

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:

  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g unt rece
  • 2 linguri apa rece
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 800 g prune(cântarite cu sâmburi)
  • 5 linguri zahar
  • Un praf de scortisoara

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Prunele le-am spalat,le-am scos sâmburii si le-am taiat jumatati,apoi le-am amestecat cu zaharul tos.

Am preparat apoi aluatul de tarta.

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,apoi am pus untul rece taiat cubulete.

Am amestecat repede pâna am pbtinut o compozitie nisipoasa,apoi am adaugat apa rece.

Apa se pune câte putin pâna aluatul are o consistenta buna.

Am pus aluatul la frigider pentru o ora.

Am întins o foaie pe care am pus-o într-o tava de tarta tapetata,am pastrat putin aluat pentru a-l pune deasupra.

Am pus deasupra foii mascarponele pe care l-am amestecat cu zaharul pudra,iar apoi jumatatile de prune scurse de siropul lasat si presarate cu putina scortisoara.

Deasupra am pus cea de-a doua foaie în care am facut câteva taieturi.

Am uns cu ou(nu e neaparat necesar) si am presarat zahar brun.

Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 40 de minute.

Pentru ca prunele au lasat cam mult sirop si nu am fost prevazatoare sa pun o tava dedesubt,am scurs putin din siropul lasat.

De aceea nu e prea frumoasa deasupra.

Am lasat-o sa se raceasca,apoi am pudrat cu zahar.

 

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe