Tarta cu prune

de Irina in Prajituri, 11 Sep 2013 | 10460 vizualizari

 

O tarta foarte buna, pe care am facut-o destul de des in perioada asta...

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina
  • 125 g unt
  • 60 ml apa rece
  • 8 linguri de zahar
  • 700 g prune
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :))

Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui cu orice fel de fruct.

Am pus in vasul robotului faina, untul taiat cubulete, 2 linguri de zahar si sarea. Am mixat, apoi am adaugat apa (tinuta putin la congelator). 

Am pus aluatul pe blatul de lucru, cu putina faina, i-am dat forma unui disc, l-am impachetat in folie si l-am lasat 1 ora la frigider.

Intre timp am scos samburii prunelor. Intr-o tigaie am pus prunele impreuna cu cele 6 linguri de zahar ramase, am adaugat esenta de rom si scortisoara. Mmmm, ce aroma...

Am amestecat usor, pana s-au inmuiat si prunele, doar putin, pentru a nu-si lasa prea multa zeama. 

Am scos aluatul din frigider, l-am intins si l-am asezat in tava.

Am aranjat prunele pe foaia de tarta, iar marginile foii le-am tras peste prune.

Am pus tarta la cuptor cam 30 minute.

 

 

TIPS-URI

1

apa se tine putin la congelator si aluatul iese mai fraged

2

cantitatea de zahar poate fi mai mica, daca preferati sa iasa tarta mai acrisoara

3

puteti folosi si faina integrala pt aluatul de tarta, eu am incercat si a iesit foarte buna si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune (Reteta Video)