Tarta cu prune si invelis crocant

de Julie in Prajituri, 21 Aug 2011 | 3355 vizualizari

 

Tarta cu prune si invelis crocant, pentru toti iubitorii de tarte

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare, 
  • 2 linguri lapte,
  • 150 g faina,
  • 100 g migdale macinate fin,
  • esenta de vanilie.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg prune,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita cardamom.
  • Stratul crocant:
  • 100 g faina,
  • 50 g migdale macinate fin,
  • 50 g unt rece,  
  • 50 g zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si invelis crocant:

Blat:


Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.


Umplutura:


Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.


Stratul crocant:


Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.


Asamblarea:


Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.


Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si invelis crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mimmi 1

22.08.2011, 11:31

Super !!!

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 08:05

grozava tarta

Ancutsa 1

04.10.2017, 22:08

Tare frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella , rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

pe 08.04 la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble