Tarta cu prune si invelis crocant

de Julie in Prajituri, 21 Aug 2011 | 2527 vizualizari

 

Tarta cu prune si invelis crocant, pentru toti iubitorii de tarte

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare, 
  • 2 linguri lapte,
  • 150 g faina,
  • 100 g migdale macinate fin,
  • esenta de vanilie.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg prune,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita cardamom.
  • Stratul crocant:
  • 100 g faina,
  • 50 g migdale macinate fin,
  • 50 g unt rece,  
  • 50 g zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si invelis crocant:

Blat:


Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.


Umplutura:


Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.


Stratul crocant:


Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.


Asamblarea:


Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.


Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si invelis crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dentistutza 1

22.08.2011, 07:58

perfectiune

mimmi 1

22.08.2011, 11:31

Super !!!

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 08:05

grozava tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble