Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

de oanapl in Mancare copii, 3 Apr 2022 | 6412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • ½ piept de pui
  • 1 borcan de ciuperci
  • 2-3 felii de gogoșari murați
  • 50g mușchi afumat
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 80g mozzarela
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella:

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit carne de pui de țară, pe care am fiert-o în prealabil, apoi am tăiat-o în cubulețe. 
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă carnea de pui, ciupercile, muschiul și gogoșarii tăiați cubulețe și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe blatul înfărinat, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc.
Se toarnă umplutura peste aluat și se taie surplusul de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci