Tarta cu ricotta si fructe de padure

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Sep 2013 | 1722 vizualizari

 

Pentru ca ieri am facut 2 foi de tarta,am folosit-o pe prima,azi am incercat-o pe a doua dar cu o alta umplutura,si o alta glazura,o bunatate! zic eu :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
  • Umplutura:
  • 1 cutie de ricotta
  • 250 ml de frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • Glazura:
  • cateva fructe de padure (zmeura,afine,coacaze,mure etc)
  • 3-4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si fructe de padure:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca,apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte,se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte,se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita.Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.


In acest timp se face crema se bate frisca cu zaharul,apoi se amesteca cu ricotta si se orneaza foaia de tarta dupa racire,apoi se face o glazura din fructe de padure si zahar si se pune peste crema dupa racire.


Se poate orna dupa preferinta cu moate de frisca.Se da la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lavinia 1

01.10.2013, 09:38

minunata

Ligia Bxl 1

01.10.2013, 10:23

Lavinia multumesc

Alina26 1

01.10.2013, 15:14

ce bine arata!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta rapida cu fructe