Tarta cu rubarba

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 4554 vizualizari

 

Rubarba (rabarbar, revent), este planta de la care se folosesc tulpinile de culoare rosiatica. Tulpina de rubarba este bogata in minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, zinc), vitamina C, fibre si carbohidrati. Este folosita in medicina alternativa sub diverse forme, dar si in gastronomie. Datorita gustului sau acrisor este potrivita pentru acrirea ciorbelor, pentru compoturi, gemuri si diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte.
  • Umplutura:
  • 300 g rubarba,
  • 150 g zahar,
  • 1/2 cana apa, 
  • 1 lingurita gelatina,
  • esenta de vanilie.
  • Bezea:
  • 3 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba:

Aluat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute.

Umplutura:

Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.

Bezeaua:

Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblarea:

Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se adauga umplutura cu rubarba si se da tava la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.
Tarta se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura