Tarta cu rubarba

de camelia75 in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 4273 vizualizari

 

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust foarte acru,de aceea este recomandat sa fie consumata cu zahar, miere, suc de fructe,etc. Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.Rubarba are efecte antioxidante, antiinflamatorii,antialergice si imbunatateste circulatia sanguina.

Tarta are un aluat crocant si un gust dulce acrisor.Va asigur ca este delicioasa si merita incercata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 125 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 1 lingura rasa cu zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 gr rubarba
  • 150 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingura faina (~10 gr) scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba:

1.Cerneti faina.Adaugati sarea.

2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.

3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.

4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului,apoi asezati-l in forma de tarta si bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.

5.Spalati tijele de rubarba,apoi taiati-le in bucati de ~6-7 cm.

6.Amestecati bine smantana cu zaharul, faina si scortisoara.

7.Asezati tijele de rubarba peste aluat,apoi turnati amestecul de smantana.

8.Dati la cuptorul preincalzit, la foc potivit, timp de 45-50 minute.

9.Se taie dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Dya Daniela Andrei 1

09.06.2013, 18:31

Nu am mancat niciodata!

Rocsi 1

09.06.2013, 21:07

Sim0na 1

10.06.2013, 14:56

N-am facut si n-am mancat niciodata tarta cu rubarba.. Arata foarte bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rubarba