Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 1086 vizualizari

 

Tot am vazut placinte impletite cu diverse umpluturi si am zis sa incerc si eu, insa varianta de Halloween. Nu stiu cat de infricosatoare a iesit, dar la gust e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • cca 200-250 ml lapte

Umplutura:

  • 6-8 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lg gris

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara:

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa se activeze drojdia. In restul de lapte se pune untul sa se topeasca si zaharul. Cand s-a activat drojdia, se toarna laptele putin cate putin si se amesteca cu o lingura. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se poate adauga faina sau lapte in functie de cum cere aluatul. Se lasa cca jumatate de ora sa dospeasca.


Umplutura: Se curata merele si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit cu zahar dupa gust. La final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.


Se intinde aluatul in forma drepnghiulara, la unul din capete fiind un pic mai tuguiat aluatul iar la capatul opus putin mai lat. Se pune umplutura pe mijloc, se presara deasupra grisul iar pe fiecare margine se taie aluatul in fasii (vezi poza) iar la capete se lasa netaiat. Se aduna aluatul la varf dand forma unui cap de monstru, iar restul fasiilor se impletesc.


Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Stafidele se lipesc de aluat sub forma de ochi, gura si la coada. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o frumoasa culoare aurie. Se poae pudra cu zahar.


Pofa buna!

 

TIPS-URI

1

Zaharul din umpluura se adauga in functie de cat sunt de dulci merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

29.10.2016, 16:05

ce bine arata

Catalina L 1

29.10.2016, 21:53

mirela0911 1

30.10.2016, 08:06

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
American pie