Tarta cu smochine si crema frangipane

de Toamna07 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 2253 vizualizari

 

Face parte din meniul spaniol de toamna;este atat de gustoasa, usor de pregatit si nu in ultimul rand,poarta semnatura iubitului meu bucatar,Gordon Ramsay.:)

O tarta cu smochine;aceste fructe mici,delicioase si foarte dulci,detoxifiante si cu un puternic aport de iod benefic pentru functionarea sistemului endocrin.

Va poftesc,asadar,la masa !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 450 de aluat foitaj,gata facut
  • faina pentru presarat
  • 1 galbenus batut,pentru glazurat
  • smochine coapte
  • Frangipane:
  • 100 g unt,la temperatura camerei
  • 100 g de zahar pudra vanilat si inca putin pentru pudrat
  • 1 galbenus mare,batut
  • 100 g migdale macinate
  • 25 g faina
  • Pentru servit:
  • miere
  • smanatana grasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu smochine si crema frangipane:

Prepara mai intai crema frangipane.Intr-un castron,freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema,apoi adauga incet galbenusul batut,amestecand pana se incorporeaza perfect.Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia. Acopera castronul si lasa crema frangipane sa se odihneasca circa 5 minute. Incalzeste cuptorul la putere mare.



Pe o suprafata pudrata usor cu faina,intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unei monede.Cu o farfurie mica,decupeaza din aluat 4 discuri.Lasa o margine de 1 cm si traseaza usor un chenar de jur imprejurul discurilor cu varful unui cutit,fara a sectiona complet aluatul. Pune discurile pe o tava mare de copt si unge marginile cu galbenus. Intinde un strat subtire de crema frangipane in mijlocul fiecarui disc.


Taie smochinele rondele.Aranjeaza-le in cerc peste crema.Pudreaza tartele cu un pic de zahar farin si coace-le circa 20 de minute,pana cand aluatul devine crocant si auriu.Alutul de pe margine creste in jurul smochinelor. Cand tartele sunt calde inca ,stropim cu miere peste smochine. Lasa tartele sa se racoreasca si serveste-le cu smantana.


Pofta buna tuturor vizitatorilor mei !:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smochine si crema frangipane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

09.09.2012, 11:31

arata foarte bine

Toamna07 1

09.09.2012, 16:08

Multumesc !
Este delicioasa!

iri_iri 1

09.09.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!