Tarta cu somon, broccoli si spanac

de oanapl in Somon, 28 Mar 2017 | 8794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 230 g faina
  • 130 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 1 bucata file somon
  • 100 g buchetele brocoli
  • 200 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 3 oua
  • 50 g mozzarella
  • 100 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon, broccoli si spanac:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.

Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati si spanacul taiat fasii. Adaugi sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. 

Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc, cu o furculita si il acoperi cu hartie de copt, pui deasupra boabe de fasole, si introduci tava in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute, la 180 de grade C. 

Intre timp, razi mozzarella, o adaugi peste compozitie si amesteci.

 Cand expira timpul, indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si adaugi compozitia peste aluat. Deasupra torni ouale mixate bine cu laptele si introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, tot la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

29.03.2017, 19:21

Va multumesc pentru aprecieri!

anca_rm 1

30.03.2017, 11:40

asta trebuie incercata , imi place tare mult

oanapl 1

30.03.2017, 16:50

Ma bucur ca iti place! E delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala