Tarta cu somon, broccoli si spanac

de oanapl in Somon, 28 Mar 2017 | 1803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 230 g faina
  • 130 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 1 bucata file somon
  • 100 g buchetele brocoli
  • 200 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 3 oua
  • 50 g mozzarella
  • 100 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon, broccoli si spanac:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.


Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati si spanacul taiat fasii. Adaugi sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia.


Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc, cu o furculita si il acoperi cu hartie de copt, pui deasupra boabe de fasole, si introduci tava in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute, la 180 de grade C.


Intre timp, razi mozzarella, o adaugi peste compozitie si amesteci.


Cand expira timpul, indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si adaugi compozitia peste aluat. Deasupra torni ouale mixate bine cu laptele si introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, tot la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

29.03.2017, 19:21

Va multumesc pentru aprecieri!

anca_rm 1

30.03.2017, 11:40

asta trebuie incercata , imi place tare mult

oanapl 1

30.03.2017, 16:50

Ma bucur ca iti place! E delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu legume