Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

de DinDragostePentruGatit in Somon, 2 Apr 2012 | 5031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 porții file de somon.
Sos de citrice:
  • 2 portocale potrivite;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • 4 lg ulei de măsline;
  • 2-3 lg pătrunjel tocat;
  • ardei iute, tăiat fin;
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin;
  • 2 lgț coajă de portocală rasă;
  • 1 lgț coajă de lămâie rasă;
  • sare,
  • piper.
Orez:
  • 1 cană orez basmati;
  • 1 ceapă mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1-2 lgț ghimbit ras;
  • ulei de măsline;
  • 2 1/2 căni apă fierbinte;
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir:

Sosul de citrice:


Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.


Orezul:


Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte puțin; se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras, se călesc cam 1 minut după care se adaugă orezul iar mai apoi apa fierbinte. Se fierbe în jur de 6-7 minute, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute.


Somonul:


Se spală, se șterge cu un șervet de hârtie, se sărează.


Se pune tigaia grill la încins, se unge cu puțin ulei să nu se lipească peștele și se așează somonul. Se ține cam 3-4 minute pe fiecare parte.



Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pun pe grill prima dată partea cu pieliță a peștelui, așa știu de la tata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:41

mmm bun

mamaieelena 1

03.04.2012, 13:52

buuuuuun

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:19

arata excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la tava a la Cryss