Tarta cu somon si spanac

de mamaieelena in Somon, 23 Mai 2012 | 4145 vizualizari

 

Inspiratia este de pe Bucataras de la voi dar eu am adaptat-o dupa gustul meu.Multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Somon proaspat 600 g
  • 200 g somon afumat (o folie)
  • 600 g spanac inghetat foi
  • 8 oua
  • 200 g mozzarela bilute mici
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cu gris
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Pentru foaia de tarta;
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 2 lingurite cu busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • faina aproximativ 400 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon si spanac:

Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se pune peste spanacul din tigaie lasand sa se caleasca bine. Cand este gata se da la rece. Intr-un vas incapator se pune spanacul racit peste care se pune smantana, ouale care se sparg intr-un castron si se bat separat apoi adaugandu-se pe compozitia cu spanac, grisul si mozzarela, sare si piper.


Aluatul de tarta;se pune in castron untul cu mirodeniile si ouale dupa care se adauga faina si se framanta un aluat nu prea tare .Se intinde cat este tava dar se opreste pentru grilaj un sfert din cantitatea de aluat.


Se imbraca tava cu aluatul peste care se pune compozitia de spanac cu somon si se uniformizeaza. Se pune pe deasupra ca un strat somonul afumat. Din aluatul care se opreste se intinde si se taie fasii cu cutitul sau cu rotita de taiat aluat. Se pun pe deasupra la distante egale si apoi in sens inves pentru a da forma de grilaj. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora sau chiar mai mult depinde de cuptor, deci pana se rumeneste frumos.


Pofta buna .A fost un deliciu apreciat de toti musafirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

iri_iri 1

24.05.2012, 14:22

ce bine arata

mirela0911 1

24.05.2012, 22:15

Ce bunatate!

RuxyRux 1

24.05.2012, 22:23

Mamaie...jos palaria!!!! Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon afumat si feta