Tarta cu somon si spanac

de mamaieelena in Somon, 23 Mai 2012 | 7594 vizualizari

 

Inspiratia este de pe Bucataras de la voi dar eu am adaptat-o dupa gustul meu.Multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Somon proaspat 600 g
  • 200 g somon afumat (o folie)
  • 600 g spanac inghetat foi
  • 8 oua
  • 200 g mozzarela bilute mici
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cu gris
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Pentru foaia de tarta;
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 2 lingurite cu busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • faina aproximativ 400 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon si spanac:

Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se pune peste spanacul din tigaie lasand sa se caleasca bine. Cand este gata se da la rece. Intr-un vas incapator se pune spanacul racit peste care se pune smantana, ouale care se sparg intr-un castron si se bat separat apoi adaugandu-se pe compozitia cu spanac, grisul si mozzarela, sare si piper.

Aluatul de tarta;se pune in castron untul cu mirodeniile si ouale dupa care se adauga faina si se framanta un aluat nu prea tare .Se intinde cat este tava dar se opreste pentru grilaj un sfert din cantitatea de aluat.

Se imbraca tava cu aluatul peste care se pune compozitia de spanac cu somon si se uniformizeaza. Se pune pe deasupra ca un strat somonul afumat. Din aluatul care se opreste se intinde si se taie fasii cu cutitul sau cu rotita de taiat aluat. Se pun pe deasupra la distante egale si apoi in sens inves pentru a da forma de grilaj. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora sau chiar mai mult depinde de cuptor, deci pana se rumeneste frumos.

Pofta buna .A fost un deliciu apreciat de toti musafirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

24.05.2012, 14:22

ce bine arata

mirela0911 1

24.05.2012, 22:15

Ce bunatate!

RuxyRux 1

24.05.2012, 22:23

Mamaie...jos palaria!!!! Arata minunat!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon, broccoli si spanac