Tarta cu spanac si carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 1212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 50 gr seminte de floarea soarelui decojite si prajite
  • sare dupa gust
  • 200 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cartof potrivit (ras)
  • sare si piper pentru condimentat carnea
  • 2 linguri de bulion
  • 200 gr. frunze proaspete de spanac
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de bulion
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 lingurite de susan

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si carne:

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit si ne ocupam de umplutura.

Spalam spanacul, il taiem marunt si il oparim in apa cu sare (cateva minute).Il lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il calim in putin ulei, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust si trecem mai departe la prepararea carnii...

Spalam ceapa verde, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Curatam, spalam si dam cartoful pe razatoare (ochiurile mici), scurgem zeama din cartoful ras. Peste ceapa calita adaugam carnea tocata, lasam sa scada apa din ea si sa se partunda prin fiert la foc mic, adaugam cartoful ras si mai calim acest amestec pana se evapora complet apa lasata si se vede doar uleiul in jurul carnii.Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Incepem sa asamblam tarta ungand aluatul cu cele doua linguri de bulion, adaugam spanacul, formam mici chiftelute din amestecul de carne si decoram cu ele tarta.

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta.

La final presaram semintele de susan si parmezanul ras si dam la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

 

TIPS-URI

1

este delicioasa calda dar mie mi-a placut si rece, a doua zi...

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu spanac si carne-0
Tarta cu spanac si carne-1
Tarta cu spanac si carne-2
Tarta cu spanac si carne-3
Tarta cu spanac si carne-4
Tarta cu spanac si carne-5
Tarta cu spanac si carne-6
Tarta cu spanac si carne-7
Tarta cu spanac si carne-8

COMENTARII (19)

Anett

Anett 1

21.06.2013, 00:01

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.06.2013, 00:40

bun bun

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.06.2013, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!