Tarta cu spanac si carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 2833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 50 gr seminte de floarea soarelui decojite si prajite
  • sare dupa gust
  • 200 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cartof potrivit (ras)
  • sare si piper pentru condimentat carnea
  • 2 linguri de bulion
  • 200 gr. frunze proaspete de spanac
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de bulion
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 lingurite de susan

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si carne:

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit si ne ocupam de umplutura.

Spalam spanacul, il taiem marunt si il oparim in apa cu sare (cateva minute).Il lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il calim in putin ulei, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust si trecem mai departe la prepararea carnii...

Spalam ceapa verde, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Curatam, spalam si dam cartoful pe razatoare (ochiurile mici), scurgem zeama din cartoful ras. Peste ceapa calita adaugam carnea tocata, lasam sa scada apa din ea si sa se partunda prin fiert la foc mic, adaugam cartoful ras si mai calim acest amestec pana se evapora complet apa lasata si se vede doar uleiul in jurul carnii.Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Incepem sa asamblam tarta ungand aluatul cu cele doua linguri de bulion, adaugam spanacul, formam mici chiftelute din amestecul de carne si decoram cu ele tarta.

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta.

La final presaram semintele de susan si parmezanul ras si dam la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

TIPS-URI

1

este delicioasa calda dar mie mi-a placut si rece, a doua zi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu brinza si spanac