Tarta cu struguri

de Alina26 in Prajituri, 24 Oct 2013 | 8451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina alba
  • 2 oua
  • 2 lg cu varf de zahar
  • 120g unt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50g faina
  • 80g zahar pudra
  • esenta de lamaie
  • Decor:
  • 15 bobite struguri albi
  • 15 bobite struguri negri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute.


2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu zaharul ,pana a devenit o crema albicioasa.Apoi am adaugat faina continuand sa mestec.Treptat am adaugat laptele caldut,in care am pus esenta de lamaie.Apoi am pus crema la foc mic,continuand sa mestec timp de 5-10 min.Am lasat la racit.


3. Am incins cuptorul la 180°.Am intins aluatul,pe o hartie de copt,cu ajutorul sucitorului,incercand sa fac o forma cat mai rotunda.Am pus aluatul intr-o tava de 26 cm diametru cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul furculitei am facut marginea.Am dat la cuptor pentru 45 de minute.


4. Am spalat strugurii,i-am pus pe pe servetele sa absoarbe apa,apoi le-am taiat in jumatati.


5. Dupa ce s-a racit aluatul,am intins crema,apoi am aranjat bobitele de struguri.


Pastrati la frigider inainte de a o servi.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi doar un singur fel de struguri albi sau negri.

2

Nu cred ca am folosit toate bobitele!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

24.10.2013, 20:05

Ce frumoasa ti-a iesit

RuxyRux 1

24.10.2013, 20:55

Ce frumusete!

Alina26 1

25.10.2013, 14:44

va multumesc mult!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe cu gelatina