Tarta cu ton si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2015 | 1545 vizualizari

 

Simplu, bun si gustos! Sa faceti si voi sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 500 gr ton din conserva
    • 350 gr mozzarella
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 50 gr masline fara samburi
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita ierburi de provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si mozzarella:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.

Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.

Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor.


Umplutura:

Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana.

Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper.


Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.

Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam.

Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline.

Presaram ierburi de provence peste tarta.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.10.2015, 10:54

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

15.12.2015, 17:53

Ce faina tarta

Rocsi 1

15.12.2015, 20:23

Multumesc mult Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu ciuperci si piure de cartofi