Tarta cu urzici

de Lau in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2016 | 949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 500 g urzici(fierte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 2 catei usturoi
  • 300 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici:

Intr-un vas amestecam faina cu sarea,piperul,praful de copt si facem o gaura in mijloc,adaugam untura la temperatura camerei,ouale batute si incepe sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam apa).Invelim in folie alimentara si dam la rece pana pregatim umplutura.


Intr-o tigaie adaugam uleiul,ceapa tocata marunt si calim putin dupa care adaugam faina,amestecand continuu,adaugam urzicile(fierte si scurse de zeama )tocate marunt,laptele si lasam sa fiarba cca 10 min (pana ce se ingroasa putin sosul)


Luam de pe foc adaugam ouale batute cu smantana,usturoiul pisat,condimente dupa gust si amestecam bine,


Lasam sa se raceasca bine


Intindem aluatul pe masa infaianta,asezam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita dupa care adaugam compozitia de urzici.


Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Camelya 1

28.03.2016, 20:57

Faina tartuta!

Gherca Daniela 1

28.03.2016, 23:03

Lau 1

29.03.2016, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu urzici, oua si mozzarella