Tarta cu urzici, oua si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 1067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 12 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 1/2 cana apa minerala
    • 2 linguri ulei
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 5 oua
    • 2 cepe verzi
    • 1 punguta urzici congelate
    • 250-300 gr mozzarella
    • sare
    • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici, oua si mozzarella:

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.


Umplutura: Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina. Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita. Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici, oua si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

anca_rm 1

11.05.2015, 08:44

ce faina tarta ai facut

Rocsi 1

11.05.2015, 20:19

Multumesc mult Ruxy

Rocsi 1

11.05.2015, 20:19

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu broccoli si prezunto