Tarta cu urzici, oua si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 4070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 12 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 1/2 cana apa minerala
    • 2 linguri ulei
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 5 oua
    • 2 cepe verzi
    • 1 punguta urzici congelate
    • 250-300 gr mozzarella
    • sare
    • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici, oua si mozzarella:

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.

Umplutura: Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina. Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita. Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici, oua si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

anca_rm 1

11.05.2015, 08:44

ce faina tarta ai facut

Rocsi 1

11.05.2015, 20:19

Multumesc mult Ruxy

Rocsi 1

11.05.2015, 20:19

Multumesc Anca

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv Cristina