Tarta rustica

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2016 | 4654 vizualizari

 

Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta pentru cina!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg untura
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 1 cutie branza fagaras
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1 buc carnat picant
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica:

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se aseaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se aseaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se aseaza din loc in loc peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit apoi se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui praful de copt cu drojdie.

2

Se pot adauga in umplutura si alte ingrediente: ciuperci, dovleac etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:48

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:11

Ce grozav arata! Si ce preparat gustos pentru cina!

Catalina L 1

25.07.2016, 21:19

f reusita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta rustica cu prune