Tarta rustica

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2016 | 1013 vizualizari

 

Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta pentru cina!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg untura
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 1 cutie branza fagaras
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1 buc carnat picant
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica:

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte.


Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se aseaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se aseaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se aseaza din loc in loc peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit apoi se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui praful de copt cu drojdie.

2

Se pot adauga in umplutura si alte ingrediente: ciuperci, dovleac etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:48

ancutsa 1

19.07.2016, 19:11

Ce grozav arata! Si ce preparat gustos pentru cina!

Catalina L 1

25.07.2016, 21:19

f reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta rustica cu piersici si cirese