Tarta cu vinete

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 3991 vizualizari

 

Tarta cu vinete este un preparat bun pentru o cina.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350-370 g. faina
  • 150ml.apa minerala
  • 150 ml. ulei vegetal
  • 0 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • o lingurita mac
  • Umplutura:
  • 2 vinete mici
  • o ceapa
  • 2linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete:

Intai preparam blatul

Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat.

Se framanta un aluat eslastic.

Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura.

Vinetele se spala,se toaca marunt ,se sareaza si se lasa cam 10 minute.

Ceapa  se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie,in care am pus cele 2 linguri ulei de masline.

Cand ceapa a devenit sticloasa,se adauga vinetele.

Calim  vinetele pana isi schimba culoarea.

Lasam cateva minute si adaugam sarea,piperul,oul si mararul tocat marunt.

Aluatul de imparte in doua parti.O parte mai mare din care facem blatule si una pe care i intindem,taiem fasii si le punem deasupra-gratar

Intr-o tava 40/30,tapetata cu hartie de copt,punem o foaie de aluat.

Punem vinetele,iar deasupra facem un gratar din aluat.

Ungem cu ulei aluatul din gratar si il presaram cu mac.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

Sare si piper se pune dupa gust.

2

Am spus si cu alte ocazii:nu se pune toata faina de la inceput.Oprim 20-30 g.si adaugam cate putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat