Tarta cu vinete

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 1353 vizualizari

 

Tarta cu vinete este un preparat bun pentru o cina.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350-370 g. faina
  • 150ml.apa minerala
  • 150 ml. ulei vegetal
  • 0 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • o lingurita mac
  • Umplutura:
  • 2 vinete mici
  • o ceapa
  • 2linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete:

Intai preparam blatul


Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat.


Se framanta un aluat eslastic.


Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura.


Vinetele se spala,se toaca marunt ,se sareaza si se lasa cam 10 minute.


Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie,in care am pus cele 2 linguri ulei de masline.


Cand ceapa a devenit sticloasa,se adauga vinetele.


Calim vinetele pana isi schimba culoarea.


Lasam cateva minute si adaugam sarea,piperul,oul si mararul tocat marunt.


Aluatul de imparte in doua parti.O parte mai mare din care facem blatule si una pe care i intindem,taiem fasii si le punem deasupra-gratar


Intr-o tava 40/30,tapetata cu hartie de copt,punem o foaie de aluat.


Punem vinetele,iar deasupra facem un gratar din aluat.


Ungem cu ulei aluatul din gratar si il presaram cu mac.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos.


 

TIPS-URI

1

Sare si piper se pune dupa gust.

2

Am spus si cu alte ocazii:nu se pune toata faina de la inceput.Oprim 20-30 g.si adaugam cate putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

22.10.2013, 07:30

O bunatate!

Panacris 1

22.10.2013, 07:43

adry88 1

22.10.2013, 09:15

buna buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi