Plăcintele crețe ale bunicii

de muffin_lover in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 9685 vizualizari

 

Mi-am făcut debutul în rândul bucătărașilor cu o rețetă a bunicii mele și în continuare am decis să mai dezvălui câteva din secretele moștenite de la ea. Deci... vă plac plăcintele?...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată (fiecare a câte 7 grame)
  • 2-3 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de margarină sau unt topit
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr
  • o cană de lapte călduț
  • o cană de apă minerală
  • 300 g brânză telemea dată pe răzătoare
  • o legătură sănătoasă de mărar proaspăt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintele crețe ale bunicii:

Toarnă făina într-un bol mare, adaugă sarea și drojdia și amestecă ușor cu un tel. Dizolvă zahărul în margarina topită si adaugă compoziția peste făină. Adaugă și gălbenușurile, laptele și apa minerală și începe să frămânți până capătă o consistență omogenă și se dezlipește de pe mâini. Lasă-l la dospit într-un loc calduț și acoperă-l cu un prosop de bucătărie, cel puțin o jumătate de oră, însă ideal ar fi să îl lași până își dublează volumul.

Ia câte o biluță de aluat, cam cât pumnul tău de mare și întinde-o cât mai subțite. Pune cam două linguri de umplutură  în centrul foii de aluat, dar ai grijă să nu fie prea lichidă umplutura. Întinde-o un pic și începe să împături aluatul dinspre margine înspre centru. Continuă până împăturești tot cercul. Mai rulează plăcinta cu făcălețul încă o dată, dar ai grijă să nu îți iasă umplutura prin aluat. Dacă nu reușești să o împături așa nu e nici o tagedie, gustul va fi același, doar să nu iasă umplutura. Prăjește plăcintele în baie de ulei pe foc mediu întorcându-le pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Servesc plăcintele cu smântână.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintele crețe ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Urdoaice rumene si pufoase