Plăcintele crețe ale bunicii

de muffin_lover in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 5420 vizualizari

 

Mi-am făcut debutul în rândul bucătărașilor cu o rețetă a bunicii mele și în continuare am decis să mai dezvălui câteva din secretele moștenite de la ea. Deci... vă plac plăcintele?...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată (fiecare a câte 7 grame)
  • 2-3 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de margarină sau unt topit
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr
  • o cană de lapte călduț
  • o cană de apă minerală
  • 300 g brânză telemea dată pe răzătoare
  • o legătură sănătoasă de mărar proaspăt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintele crețe ale bunicii:

Toarnă făina într-un bol mare, adaugă sarea și drojdia și amestecă ușor cu un tel. Dizolvă zahărul în margarina topită si adaugă compoziția peste făină. Adaugă și gălbenușurile, laptele și apa minerală și începe să frămânți până capătă o consistență omogenă și se dezlipește de pe mâini. Lasă-l la dospit într-un loc calduț și acoperă-l cu un prosop de bucătărie, cel puțin o jumătate de oră, însă ideal ar fi să îl lași până își dublează volumul.


Ia câte o biluță de aluat, cam cât pumnul tău de mare și întinde-o cât mai subțite. Pune cam două linguri de umplutură în centrul foii de aluat, dar ai grijă să nu fie prea lichidă umplutura. Întinde-o un pic și începe să împături aluatul dinspre margine înspre centru. Continuă până împăturești tot cercul. Mai rulează plăcinta cu făcălețul încă o dată, dar ai grijă să nu îți iasă umplutura prin aluat. Dacă nu reușești să o împături așa nu e nici o tagedie, gustul va fi același, doar să nu iasă umplutura. Prăjește plăcintele în baie de ulei pe foc mediu întorcându-le pe ambele părți până se rumenesc frumos.


Servesc plăcintele cu smântână.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintele crețe ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:48

bune

muffin_lover 1

02.08.2013, 18:55

- TABITA - 1

02.08.2013, 20:17

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Urdoaice rumene si pufoase