Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea

de Madamelechef in Prajituri, 4 Feb 2011 | 9137 vizualizari

 

Pur si simplu ador tartele. De data asta a trebuit sa fac ceva care sa intruneasca mai multe conditii esentiale: sa fie acrisoara, dar nu foarte, sa aiba visine (fructele mele preferate) si bezea. Aaaa, da, si blatul a fost cu mac. As zice ca e combinatie proprie, dar cine stie, nu cred eu sa fie unica.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • o cană de făină
  •  o jumătate de pachet de unt
  •  6 linguri de zahăr
  • un ou
  • o lingura de mac

Crema

  • 3 galbenusuri
  •  zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  •  70 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 8 linguri de zahar
  •  300 gr visine

Bezea

  • Albusurile
  • 7 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea:

Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.
Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema.
Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Madamelechef 1

06.02.2011, 01:23

Va multumesc tuturor din suflet pentru primirea calduroasa si ma bucur tare mult ca v-a placut tarta mea. Va pup pe toti/toate cu drag

cismaru_nicoleta 1

06.02.2011, 01:34

Ce frumoasa si gustoasa..

adry88 1

03.06.2011, 21:25

tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine