Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea

de Madamelechef in Prajituri, 4 Feb 2011 | 4636 vizualizari

 

Pur si simplu ador tartele. De data asta a trebuit sa fac ceva care sa intruneasca mai multe conditii esentiale: sa fie acrisoara, dar nu foarte, sa aiba visine (fructele mele preferate) si bezea. Aaaa, da, si blatul a fost cu mac. As zice ca e combinatie proprie, dar cine stie, nu cred eu sa fie unica.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • o cană de făină
  •  o jumătate de pachet de unt
  •  6 linguri de zahăr
  • un ou
  • o lingura de mac

Crema

  • 3 galbenusuri
  •  zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  •  70 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 8 linguri de zahar
  •  300 gr visine

Bezea

  • Albusurile
  • 7 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea:

Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.

Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema.

Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Madamelechef 1

06.02.2011, 01:23

Va multumesc tuturor din suflet pentru primirea calduroasa si ma bucur tare mult ca v-a placut tarta mea. Va pup pe toti/toate cu drag

cismaru_nicoleta 1

06.02.2011, 01:34

Ce frumoasa si gustoasa..

adry88 1

03.06.2011, 21:25

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu visine