Tarta cu visine si prune caramelizate

de deyutzky in Prajituri, 22 Iul 2013 | 2931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt o tava de 26 cm diametru:
  • 7-8 prune
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • visine
  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si prune caramelizate:

Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.


Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.


Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat.


Blatul:


Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.


Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.


Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.


Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.


Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.


Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nilgun 1

22.07.2013, 22:15

bn

loredanaaa 1

23.07.2013, 00:03

bun

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 23:29

delicioasa tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu merisoare