Tarta cu visine si prune caramelizate

de deyutzky in Prajituri, 22 Iul 2013 | 2811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt o tava de 26 cm diametru:
  • 7-8 prune
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • visine
  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si prune caramelizate:

Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.

Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.

Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat.

Blatul:

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.

Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.

Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.

Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.

Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee!

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu visine si prune caramelizate-0
Tarta cu visine si prune caramelizate-1
Tarta cu visine si prune caramelizate-2
Tarta cu visine si prune caramelizate-3
Tarta cu visine si prune caramelizate-4

COMENTARII (24)

nilgun

nilgun 1

22.07.2013, 22:15

bn

loredanaaa

loredanaaa 1

23.07.2013, 00:03

bun

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 23:29

delicioasa tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!