Tarta cu visine si strugurei

de T I M E A in Dulciuri, 12 Aug 2015 | 2170 vizualizari

 

Va era dor de o tarta? Mie da :) asa ca sper ca o sa va fac si voua pofta si o sa va inspirati din nou de la mine pentru a face o tarta de vara delicioasa. Eu asa zic ca e, dar ca sa va convingeti si voi, cum spuneam, va invit sa incercati reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 g faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 3 linguri pesmet
  • Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi)
  • 150-200 g strugurei (coacaze rosii)
  • o lingura si jumatate Green Sugar
  • Altele:
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si strugurei:

Untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.

Adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana  pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem cam trei sferturi din aluat sub forma rotunda.

Tava o ungem cu unt si asezam aluatul in tava si cu un cutit taiem surplusul.

Presaram pesmetul si asezam fructele peste care presaram zaharul (indulcitorul Green Sugar in cazul meu).

Luam restul de aluat si il intindem tot sub forma rotunda si decupam cu o forma cateva floricele si taiem surplusul de pe margine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin tarta, presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

5787 puncte

Constelatialeu

4623 puncte

Rocsi

3769 puncte

Mitinita

3458 puncte

Gherca Daniela

2879 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Hamburger
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine