Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 1306 vizualizari

 

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tarta
  • 250 g faina
  • 120 g unt cu 80%grasime
  • 50 ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Crema
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 80 g unt cu 80 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic finnesse vanilie bourbon
  • Decor
  • zmeura
  • duociocolata Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si apa rece,omogenizam,formam o coca pe care o invelim in folie alimentara,Dam la frigider pentru cca 15 min.Apoi scoatem coca din frigider o asezam intr-o forma de ceramica,o forma rotunda,unsa cu unt,intindem bine ,pe toata suprafata formei,cat si pe margini,intepam cu o furculita.Deasupra asezam hartie de copt si punem orez .Dam forma la frigider pentru inca 30 min.Apoi bagam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,pentru 15 min,apoi scoatem hartia de copt cu orezul si mai lasam la copt pana se rumeneste bine.


Crema : Intr-o cratita cu fundul dublu punem amidonul,zaharul si galbenusurile si vanilia,cu un tel amestecam bine,apoi diluam cu laptele si punem la fiert,avand grija sa amestecam continuu,sa nu faca cocoloase,pana se ingroasa, apoi adaugam untul.Crema fierbinte o turnam peste crusta de tarta.ornam cu zmeura si ciocolata topita,lasam tarta la racit.Cand s-a racit o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

05.07.2015, 10:19

Ce delicioshenie ai facut!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:53

Super buna

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:38

Ador tartele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S