Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 2157 vizualizari

 

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tarta
  • 250 g faina
  • 120 g unt cu 80%grasime
  • 50 ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Crema
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 80 g unt cu 80 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic finnesse vanilie bourbon
  • Decor
  • zmeura
  • duociocolata Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si apa rece,omogenizam,formam o coca pe care o invelim in folie alimentara,Dam la frigider pentru cca 15 min.Apoi scoatem coca din frigider o asezam intr-o forma de ceramica,o forma rotunda,unsa cu unt,intindem bine ,pe toata suprafata formei,cat si pe margini,intepam cu o furculita.Deasupra asezam hartie de copt si punem orez .Dam forma la frigider pentru inca 30 min.Apoi bagam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,pentru 15 min,apoi scoatem hartia de copt cu orezul si mai lasam la copt pana se rumeneste bine.


Crema : Intr-o cratita cu fundul dublu punem amidonul,zaharul si galbenusurile si vanilia,cu un tel amestecam bine,apoi diluam cu laptele si punem la fiert,avand grija sa amestecam continuu,sa nu faca cocoloase,pana se ingroasa, apoi adaugam untul.Crema fierbinte o turnam peste crusta de tarta.ornam cu zmeura si ciocolata topita,lasam tarta la racit.Cand s-a racit o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

05.07.2015, 10:19

Ce delicioshenie ai facut!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:53

Super buna

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:38

Ador tartele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce