Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

de Merisor in Prajituri, 23 Feb 2013 | 19367 vizualizari

 

Este un dulce tare bun pentru amatorii de ciocolata multa.
Si este usor de facut fiid fara coacere.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti
  • 300 gr nuca maruntita
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • sare
Pentru crema de ciocolata:
  • 400 gr ciocolata de menaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa
  • sare
Pentru ornat:
  • stafide
  • miez de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca:

Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn  si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot.

Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat, mergeau sfaramati chiar cu mana.

Am pus totul intr-un bol.

Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul si un varf de lingurita de sare si o lingura de zahar, nu mai mult pentru ca sunt biscuitii dulci.

Cand s-a topit untul am adaugat laptele fierbinte peste biscuiti si nuca si am omogenizat bine.

Am tapetat cu aceasta compozitie o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, unsa cu putin unt si am dat imediat la rece.

Frisca lichida impreuna cu ciocolata, cacaoa si putina sare, le-am pus intr-un vas pe foc si am amestecat continuu pana la topirea ciocolatei, apoi am dat vasul la rece.

Gelatina am pus-o la hidratat in 50 ml apa.

Cand s-a racit compozitia cu ciocolata am introdus mixerul si am frecat pana a devenit spumoasa.

Am topit gelatina la foc mic si am amestecat-o cu crema de ciocolata imediat ce am ridicat de pe foc.

Am rasturnat crema de ciocolata peste blatul de biscuiti, am nivelat si am ornat cu cateva stafide hidratate in apa si miez de nuca, apoi am dat la rece pentru o ora.

Ciocolata mea de menaj fiind cam dulce nu a mai necesitat adaos de zahar, dar noi fiind amatori de ciocolata mai amaruie, am adaugat cele doua linguri de cacao.

A iesit un deliciu!

TIPS-URI

1

Pentru a deveni spumoasa crema de ciocolata, trebuie sa fie racita bine inainte de a introduce mixerul in functiune.

2

Se poate folosi si asa direct racita, fara mixer, dar va fi mai tare si mai putin voluminoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu morcovi si nuci